Selamlar
Öncelikle hepimiz başta İngilizce olmak üzere birçok dil bilmenin hayatımızda oluşturduğu gelişimi ve kariyer basamaklarını çıkmamıza desteğinin farkındayız. Bunun için mutlak denemeler ve eğitimler ile desteklemeye gayret ediyoruz.
Peki asıl soru şu; nereden başlamalıyız? Nasıl ve neyi önce yapmalıyız? Pratik yaparak kısa sürede gelişim alma hayaline girenler, bilginin eksikliğine maruz kalıp sürekli her cümle kurmak istediklerinde '' ııııı '' der gibi es vermek zorunda kalıyorlar. Yani gramer kalıpları ve birçok dilbilgisi kuralını düşünmekle uğraşıyor. Malesef! İşte bunun ana sebebi temelin yanlış oluşması ve 4 beceride yanlış kullanımı. Bu yüzden de bu durumda olanlar erteleyip erteleyip bir anda fırsat gelince hemen yarın, 1 ay içinde gibi telaşlı İngilizce konuşma arayışına, speaking ile tamamlama arayışına giriyorlar.
Belirli bir kitle ise bu süreç dışında sadece kendi başına dil ile ilgili videoları izleyerek tamam bilgi sahibi oldum, pratiğe geçebilirim sıralaması uygulamaya çalışıyor!
İki kitlede de ortak problem '' Neyi, nerede, nasıl ve ne şekilde '' yapacağını bilmiyorlar. Yani Yol haritaları yok!
Dil öğrenirken bilinmesi gereken iki hayati adım;
1) Sabırla düzenli tekrarlar yapmak
2) Süreç içinde gelişirken kalıcılığı bilgi + beceri haline getirmek, yani öğrenim kısmını adım adım uygulamada kullanmak.
İşte bu iki adım ve bilinç kitlelerin ortak hedefine net varmalarını sağlar. Bu sayede hem daha iyi anlar ve yorum yapabilirler hem de cümle kurarken o dilde düşünebilir ve dil bilgisi kurallarında boğulmadan anlaşılır ifadeler dile getirir. Zamanla da iletişim ve akıcılık kalıcı hale gelir ve hızlanır.
Fırsat gelmeden hazır olmanın verdiği özgüven ve gelişimi, fırsat geldiğinde dik bir duruşla karşılarlar.
Disiplin ve günlük devamlılık önemlidir..
Başarılarınız hep olsun
Sevgiler
Selçuk AYDEMİR